czwartek, 5 maja 2011
Sushi co mało ma wspólnego z sushi:)
Składniki:
płatki nori
1 dojrzałe awokado
1 kostka chudego sera białego
pół cytryny
czerwona papryka
szpinak baby
zielona cebulka
sos sojowy tamari
Przygotowanie:
awokado rozgnieść widelcem (jak się nie da tzn, że jest niedojrzałe wystarczająco:) ); wcisnąć sok z cytryny, można odrobinę dosolić i wymieszać z twarożkiem.
Masę taką odstawić na chwilę do lodówki (nic się nie stanie jak się tego nie zrobi, ale smak jest bardziej przegryziony jak odstoi chwilkę).
Na bambusową matę położyć płatki nori (matową stroną do góry); na płatku rozsmarować ok 5mm twarożku, ułożyć paprykę, zieloną cebulkę, szpinak (można kombinować z różnymi dodatkami) i zawinąć. Letnią wodą skleić koniec:) Pokroić:):)
Posted via Blogaway
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
to jest fajne ;-))
OdpowiedzUsuń