Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
3 jajka
sól, pieprz, mielona papryka
mrożony szpinak liściasty
ząbek czosnku
1 łyżka gęstej śmietany
50g sera feta
50-100g boczku/szynki schwarzwaldzkiej
marynowane szparagi
pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pokroić i zmiksować razem z jajkiem, solą, pieprzem i zmielona papryką.
Deskę wyłożyc folią aluminiową. Na folii równomiernie rozłożyć masę kurczakową.
Na masie rozłożyć podpieczony boczek/ lub szynkę schwarzwaldzką (to drugie jest zdecydowanie bardziej aromatyczne).
Szpinak podsmażyć z solą, pieprzem i czosnkiem. Dodać łyżkę śmietany. Gdy delikatnie ostygnie rozłożyc równomiernie na masie.
na szpinaku rozłożyć szparagi i pokruszony ser feta.
Całość zawinąć w rulon.
Wsadzić na ok 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Po tym czasie rozwinąć z folii, pokroić na porcje i podawać z upieczonymi pomidorkami koktajlowymi ( na 10 minut przed końcem pieczenia mięsa wsadzam pomidorki w folii do piekarnika na ok 15 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz