poniedziałek, 15 października 2012

Żeberka w stylu DIABLO:)






 Składniki:
1-1,5 kg żeberek
3 łyżki sosu sojowego tamari
3 łyżki oliwy z oliwek ( w tym jedna chilli lub dodatkowo 2 suszone papryczki chilli)
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka cukru pudru
3 ząbki czosnku
ok 4 cm świeżego imbiru




Przygotowanie:

Żeberka kroimy w 4-6 cm paski, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę.
Dokładnie obtaczamy w niej żeberka i umieszczamy w lodówce na około 1 dobę.

Etap ostatni: pieczenie - 180 stopni i około 1h 15 minut
w trakcie pieczenia zeberka dobrze obrócić i pędzelkiem dodatkowo pomaziać miesko:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz