środa, 11 stycznia 2012

Najlepsza zapiekanka pod słońcem.... choć słońca brak

Składniki:
1 jajko
mąka kukurydziana
mleko
woda
4 pomidory
2 mozzarelle
mrożony szpinak liściasty
150g sera żółtego
świeża bazylia

Przygotowanie:
Z mąki, jajka, wody i mleka przygotować ciasto naleśnikowe
Naleśniki usmażyć. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać ząbek czosnku, sól, pieprz. Gdy szpinak bedzie już gorący i miękki dodać do niego starty żółty ser.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Mozzarelle pokroić w plasterki.
Przygotować naczynie żaroodporne, na dnie wyłożyć naleśnik, następnie warstwa szpinaku, pomidorów, bazylia, mozarella 
i powtórnie: naleśnik, szpinak, pomidory i mozzarella. Zapiekać 25 minut w 200 stopniach 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz